10 filme thriller pe care trebuie să le vezi

10 - Constantine (2005) - Constantin

John Constantine, născut cu talentul de a recunoaște îngerii și demonii, încearcă să se sinucidă, dar e resuscitat și revine înapoi pe Pământ.
Constantine se ocupă cu exorcizările demonilor pe care-i trimite înapoi în Iad. Încearcă să-și răscumpere păcatul de a se sinucide, dar ajunge să fie din ce în ce mai obosit, oboseală la care se mai adaugă și cancerul la plămâni pentru că John a fumat pentru multă vreme 30 de țigări pe zi.
Constantine crede că și-a ispășit păcatul, prin exorcizări, dar îngerul Gabriel îi spune că asta nu-i suficient. 

Regizor: Francis Lawrence 
Distribuție:
Keanu Reeves - John Constantine
Rachel Weisz - Angela Dodson / Isabel Dodson
Shia LaBeouf - Chas Kramer

9 - Secret Window (2004) - Fereastra secretă

Scriitorul Mort Rainey, un faimos autor de cărți mistery, este greu încercat de divorțul de soția sa Amy care își găsise fericirea în altă relație. Pe deasupra, Mort este amenințat de un străin, de un om care își spune John Shooter și care pretinde că Mort i-ar fi furat o idee pentru o carte.
Încercările lui Mort Rainey de a găsi dovezi că ideea cărții era proprie sunt fără rezultat.
Lucrurile se înrăutățesc și Mort apelează la serviciile unui detectiv particular.Dar odată cu trecerea timpului, Shooter devine din ce în ce mai violent.

Regizor: David Koepp 
Distribuție:
Johnny Depp - Mort Rainey
John Turturro - John Shooter
Maria Bello - Amy Rainey
Timothy Hutton - Ted Milner

8 - The Jacket (2005) - Cămaşa de forţă

Împușcat în cap pe front, Jack Starks, veteran al războiului din golf, își pierde memoria. Este acuzat pe nedrept că a ucis un polițist. Încă traumatizat de experiența din război, Jack este achitat, fiind declarat nebun și internat într-o instituție pentru criminali dereglați psihic.
Ajuns acolo i se fac diferite teste de către doctorul Becker și închis în fiecare noapte într-un sertar, îmbrăcat într-o cămașă de forță. În acest sertar Jack reușește să călătorească în mod misterios în viitor, unde o întâlnește pe Jackie.
Aflând că mai are de trăit doar patru zile, Jack trebuie să-și folosească abilitatea pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu el.

Regizor: John Maybury
Distribuție:
Adrien Brody - Jack Starks
Keira Knightley - Jackie Price
Kris Kristofferson - Dr. Thomas Becker

7 - [Rec] (2007)- Înregistrare

Ángela Vidal și Pablo, cameramanul, fac un reportaj într-o stație de pompieri. Totul scapă de sub control odată ce un apel telefonic ii cheamă pe pompieri la o clădire veche unde o bătrână a rămas închisă în propriul apartament. Ajunși la adresă, pompierii împreună cu jurnalista și cu un grup de polițiști intră în apartamentul bătrânei pentru a o salva. După ce bătrâna atacă un polițist și îl mușcă, grupul realizează că toate ieșirile sunt închise și întreaga clădire este sigilata de către autorități și intrata în carantina. Toți se vor lupta împotriva unui virus foarte contagios care îi transforma pe oameni în prădători însetați de sânge.

Regizori:
Paco Plaza
Jaume Balagueró
Distribuție:
Manuela Velasco - Ángela Vidal
Ferran Terraza - Manu

6 - American Psycho (2000) - American Psycho

Patrick Bateman e un broker de succes la bursa din New York. Dar mai este și un criminal maniac. Demența sa se mărește pe parcursul filmului, el omorând cel putin 20 de oameni, fără un tipar anume.
Ucide top-modele, colegi de serviciu sau oameni fără adăpost.
Dar Patrick nu poate realiza dacă faptele sale sunt reale sau doar sunt psihoze. Dincolo de actele brutale, în film, se prezintă și latura psihologică a personajului, nu e doar brutalitate, ci și o metodă de a pătrunde în mintea criminalului.

Regizor: Mary Harron 
Distribuție:
Christian Bale - Patrick Bateman
Justin Theroux - Timothy Bryce
Josh Lucas - Craig McDermott

5 - 1408 (2007) - Camera 1408

Filmul Camera 1408 este adaptat după o nuvelă scrisă de maestrul suspansului, Stephen King.
Mike Enslin, un renumitul romancier de horror-uri crede numai în ceea ce vede, discreditând diverse evenimente paranormale. Vizitase cele mai bântuite case din întreaga lume.
Goana după fantome îl aduce pe Enslin în camera 1408 a unui renumit hotel Dolphin. Fără să țină seama de avertizările directorului hotelului, romancierul se cazează în camera despre care se zicea că e bântuită.
Însă pentru a supraviețui acestei nopți, Mike Enslin trebuie să-și înfrunte demonii.

Regizor: Mikael Håfström
Distribuție:
John Cusack - Mike Enslin
Samuel L. Jackson - Gerald Olin
Mary McCormack - Lily

4 - The Others (2001) - Ceilalți

Grace Stewart este o femeie al cărei soț moare în cel de-al doilea război mondial și este nevoita să își crească singură cei doi copii.
Ambii copii suferă însă de o boală ciudată: sensibilitate la lumină, astfel că noii servitori sunt obligați să se supună unor reguli stricte: casa trebuie să stea cufundată în întuneric, iar nici o ușă nu se va deschide înainte ca cealaltă să fie închisă.
În curând totuși regulile atât de stricte vor fi încălcate, iar Grace și toți ceilalți vor avea de înfruntat ceva teribil.

Regizor: Alejandro Amenábar
Distribuție:
Nicole Kidman - Grace Stewart
Fionnula Flanagan - Mrs. Bertha Mills
Christopher Eccleston - Charles Stewart

3 - Shutter (2004)- Shutter

După ce au chefuit la o petrecere, Thun şi prietena sa Jane lovesc cu mașina o femeie. Deși Jane vrea s-o ajute pe fata accidentată, Thun se opune și cei doi părăsesc locul accidentului.
Mai târziu Thun observă că apăreau niște umbre în fotografiile pe care le făcea. Curând umbrele din fotografii se conturează în imaginea unei femei.
Tonn, un bun prieten de al lui Thun moare, iar Thun află ca și prietenul său Tonn credea că este bântuit, de asemenea, de o fantomă.
Speriată, Jane începe să facă cercetări și astfel descoperă că prietenul ei Thun îi ascunde un secret îngrozitor.

Regizori:
Parkpoom Wongpoom
Banjong Pisanthanakun
Distribuție:
Ananda Everingham - Tun
Natthaweeranuch Thongmee - Jane
Achita Sikamana - Natre

2 - The Birds (1963) - Păsările

Film nominalizat la premiul Oscar pentru efecte speciale vizuale, Birds este unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Alfred Hitchcock.
La începutul filmului, Melanie Daniels, o frumoasa și bogata femeie de la oraș intră într-un magazin de animale. Acolo îl întâlnește pe Mitch Brenner.
Melanie îl urmărește pe Mitch într-o mica localitate pescărească din nordul Californiei fără un motiv anume. Încet, însă, atmosfera liniștită de film romantic devine de groază datorită comportamentului pasărilor din zonă, totul începând cu un pescăruș care o ataca pe Melanie. Situația ia o întorsătura foarte urata când mii de păsări se năpustesc asupra oamenilor, provocând panica, morți îngrozitoare și distrugeri.

Regizor: Alfred Hitchcock
Distribuție:
Rod Taylor - Mitch Brenner
Jessica Tandy - Lydia Brenner
Suzanne Pleshette - Annie Hayworth
Tippi Hedren - Melanie Daniels

1 - Desu nôto (2006) - Death Note

Light Yagami, descoperă un caiet pe care scria Death Note, în care dacă scrie numele unei persoane, acea persoană va muri. La început credea ca este o gluma, dar după câteva teste realizează ca puterile Carnetului Morții sunt reale. Folosind acest carnet încearcă sa devina justițiar, să ucidă criminali cu ajutorul carnetului.
Misiunea lui Yagami de a transforma lumea și de a o scăpa de criminali declanșează o investigație a poliției. Yagami va încerca să fie mereu cu un pas înaintea poliției și a investigatorului L, care îl bănuiește pe Light că ar fi responsabil de valul de morți.

Regizor: Shusuke Kaneko
Distribuție:
Tatsuya Fujiwara - Light Yagami
Ken'ichi Matsuyama - L
Asaka Seto - Naomi Misora
Shigeki Hosokawa - Agent FBI Ray

Un comentariu: